DIY Katoenen tassen bedrukken

Sta je iedere dag in de winkel om je klanten te helpen aan nieuwe kleding, verzorgingsproducten of woonaccessoires? En zie je met enige ergernis toe hoeveel plastic draagtassen nog steeds door de winkelstraten zwerven? Daar kun je een mooi alternatief voor bedenken die de laatste jaren al meer en meer gebruikt wordt. Geef een katoenen tas mee wanneer een klant bij jou afrekent. Die is beter voor het milieu, gaat langer mee en staat ook nog eens veel mooier dan de plastic variant. Om het helemaal af te maken laat je de katoenen tas bedrukken met het logo van jouw winkel. 

In deze blog lees je hoe je de katoenen tas die je meegeeft aan jouw klanten, kunt personaliseren. Zo maak je er een eigen en opvallend modeaccessoire die de handtas vervangt.

De katoenen tas als alternatief voor plastic

Door van de plastic tassen af te stappen en alleen nog maar katoenen tassen mee te geven, wordt de klant zich meer bewust van het overmatig gebruik van plastic. Katoenen tassen zijn wellicht iets prijziger, maar ook dit kun je eenvoudig oplossen. Vraag bijvoorbeeld een klein bedrag wanneer iemand iets bij je koopt en geef de katoenen tas gratis weg bij aankopen die hoger liggen dan 30 of 50 euro. Op die manier stimuleer je de klant om tassen vaker te gebruiken zonder dat die weggegooid worden terwijl ze nog nagenoeg nieuw zijn.

Naast dat de katoenen tas dienst doet als verpakkingsmiddel voor je verkochte producten, kun je de tas ook heel goed gebruiken voor een relatie- of klantgeschenk. Wil je bijvoorbeeld iets weggeven aan een samenwerkingspartner en zoek je naar een originele oplossing? Stop wat leuke cadeautjes in de katoenen tas die bedrukt is met jouw logo. Datzelfde geschenk kun je ook weggeven aan klanten die meedingen tijdens een actie. Stel een leuke cadeauset samen en gebruik de katoenen tas om alles in te doen. Dat is toch veel leuker dan plastic verpakkingen of cadeaupapier? De ontvanger kan de katoenen tas immers ook nog hergebruiken. Deze is dus niet alleen een middel om de cadeaus mee te verpakken, maar een extra cadeau. 

Creatieve ideeën om de katoenen tas mee te bedrukken

Om iets extra’s te doen en van het eenvoudige, effen ontwerp af te stappen, laat je de katoenen tas bedrukken. Daarmee maak je de tas niet alleen veel mooier dan die nu is, je zorgt ook voor herkenbaarheid en je creëert een unieke modeaccessoire. Wil je de katoenen tas bedrukken, dan kun je alle kanten op. Wat dacht je van de volgende DIY-tips?

  • Met de computer kun je eenvoudig jouw ontwerpen af laten drukken op de katoenen tas. Het begint dus met het maken van het ontwerp. Wil je het logo van jouw bedrijf of winkel centraal zetten? Of heb je een tekst of slogan in gedachte? De tas heeft een eenvoudige vormgeving en het materiaal is erg geschikt voor allerlei afdrukken. Dus je kunt alle kanten op met het bedrukken van de katoenen tas. Wanneer je ontwerp af is, kun je een oplage met tassen laten afdrukken die je mee wilt geven aan de klant. Handig is bovendien dat je kunt schakelen met kleuren, waardoor je verschillende ontwerpen krijgt. En de katoenen tas zelf hoeft ook niet altijd wit te zijn. Wat dacht je van een zwarte tas met een negatief opdruk? Hetzelfde ontwerp dat je op de katoenen tas wilt bedrukken, kun je daarnaast ook nog hergebruiken. Laat een stel T-shirts bedrukken met hetzelfde ontwerp. Leuk om te verkopen of om toe te voegen aan je relatiegeschenk.
  • Wat ook heel mooi is, maar wel extra tijd en vaardigheden kost, is het borduren van de tas. Kleurrijke bloemen of grafische patronen, calligrafische letters die inspirerende teksten vormen, noem het maar op. Door het ontwerp op de tas te borduren, zorg je voor een luxe en unieke uitstraling die met een 3D-effect naar voren komt. Doe je het met de hand, dan is het een secure klus en dan raad ik aan dat je eerst op een blanco stuk stof oefent. Of dat je je (groot)moeder lief aankijkt, wellicht dat zij kan helpen. En doe je het met de hand, dan kost het heel veel tijd. Dus één katoenen tas borduren is leuk, maar wil je er meer dan kun je dat beter machinaal laten doen.
  • Tie dye is een creatieve techniek die je waarschijnlijk kent uit de jaren 90. Witte T-shirts werden opgepropt en met elastieken bij elkaar gehouden om vervolgens op willekeurige manier met verf te worden besmeurd. Resultaat was een bijzonder ontwerp met kleurrijke cirkels, vormen en herhalingen. De kinderen die er toen in liepen zijn nu volwassen en herkennen de ontwerpen direct terug. Vandaar dat je het ook nu nog in het straatbeeld terugziet. En daarvoor hoef je niet alleen T-shirts in te pakken met elastieken. Ook de katoenen tas kan als canvas gebruikt worden voor deze unieke techniek. Super leuk om zelf te doen en relatief gemakkelijk om grotere oplagen mee te maken. En je weet van tevoren al dat iedere tas anders uit de verf komt.

Katoenen tas bedrukken

Overlaten aan een professional?

Ben je geïnspireerd geraakt door de ideeën om zelf je katoenen tassen te bedrukken? Probeer het eens uit door een mooi ontwerp te maken en door een van de technieken toe te passen. Je kunt je eigen creativiteit erop loslaten en zelf bepalen hoe je de naam van je bedrijf of winkel wilt verspreiden door de winkelstraten. 

Sommige technieken die hierboven zijn genoemd, zijn geschikt voor een enkele tas of een beperkte oplage. Dat komt door de tijd die je erin stopt wanneer je handmatig te werk gaat. Wil je het groter aanpakken en iedere klant voorzien van een bedrukte katoenen tas? Dan kun je ervoor kiezen jouw ontwerp door te sturen naar een professionele drukker die met de juiste apparatuur en technieken een perfect en strak resultaat aflevert. Of je nu kiest voor drukinkt of voor een borduurafdruk, de machines doen hun werk en jij hebt achter de toonbank een grote stapel liggen met toffe én milieuvriendelijke katoenen tassen. Geen plastic tas meer die jouw winkel verlaat.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *