Voorkom inbrekers wanneer u op vakantie bent met intercomsysteem

Helaas horen we het maar al te vaak. Er wordt ingebroken bij iemand die op vakantie blijkt te zijn. Dit is natuurlijk erg vervelend en naast financiële schade zorgt het ervoor voor dat uw vakantie verpest wordt. Dit is dan ook precies de reden dat we je vandaag in ons blogartikel een aantal handige tips mee gaan geven. Lees hieronder verder voor al onze tips, zodat jij met een onbezorgd gevoel op vakantie kan gaan.

Tip 1: Laat een licht aan 

Wanneer u op vakantie gaat is het verstandig om (enkele) lichten aan te laten in en rondom uw woning. Dit wekt namelijk bij inbrekers het gevoel dat de bewoners van het huis thuis zijn en dus zullen ze niet zo snel geneigd zijn om in te breken. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over het stroomverbruik want enkele lichten zullen geen groot verschil betekenen voor uw jaarrekening.

Wilt u echt overzicht houden rondom uw woning? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om intercomsystemen te installeren, zodat u altijd beeld heeft van wie u woning probeert te betreden.

Tip 2: Vraag om de hulp van uw buren 

“Een goede buur is beter dan een verre vriend”. Dit is een gezegde die we vaak voorbij horen komen en in dit geval gaat dit gezegde ook zeker op. Wanneer je op vakantie gaat raden wij je dan ook aan om de hulp van je buren in te schakelen. Vraag of ze bijvoorbeeld op uw huisdieren kunnen letten of dat ze bijvoorbeeld hun auto op je oprit kunnen zetten. Ook dit zal bij inbrekers de indruk wekken dat u thuis bent, waardoor ze minder snel zullen inbreken.

Tip 3: Laat wat spullen op uw tafel liggen

U wilt de indruk wekken dat u gewoon thuis bent en dus niet bent vertrokken naar het buitenland. Daarom kan het verstandig zijn om enkele spullen op uw tafel te laten liggen. Denk bijvoorbeeld aan een pakje sigaretten, een kopje thee, een tijdschrift of andere spullen die u vaak gebruikt.

Wij hopen dat u deze tips niet naast u neer zal leggen, omdat het bewezen is dat deze tips werken tegen inbrekers. Wij gaan er dan ook vanuit dat u met een gerust hart op vakantie kunt gaan en zonder zorgen weer thuis kunt konen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *