Cadeaubonnen inwisselen? Hier zijn 3 opties

Wanneer je een cadeaubon ontvangt voor jouw verjaardag, Kerstmis of zelfs een andere gelegenheid, zijn er veel manieren waarop je deze kunt inwisselen. Het is ook belangrijk om te weten wat je niet kunt doen. Je hebt misschien gehoord dat als je een cadeaubon niet binnen een bepaalde tijd na ontvangst gebruikt, het geld op de kaart verloren gaat. Dit is gewoon niet waar, omdat cadeaubonnen nooit verlopen en ze hun waarde niet kunnen verliezen. Als een winkel sluit en failliet gaat, werken de cadeaubonnen nog steeds (hoewel ze mogelijk niet worden geaccepteerd in nieuwe winkels onder dezelfde naam). Er zijn in principe drie dingen die je kunt doen: ze uitgeven, ze online met korting verkopen op een website voor cadeaubonnen zoals Wissel, of ze inruilen in je favoriete winkel.

Besteed de cadeaubon

De eerste optie is de meest voor de hand liggende, namelijk om de cadeaubon te besteden zoals bedoeld. Als je ergens wilt winkelen en ze nemen cadeaubonnen aan, gebruik die kaart dan om te betalen voor de artikelen die je wilt. In veel gevallen kan dit een goede deal zijn als jouw cadeaubon een waarde heeft die hoger is dan wat je contant zou moeten betalen. Som kun je cadeaubonnen ook gebruiken voor aankopen bij tankstations en voor het betalen van rekeningen.

Verkoop de cadeaubon

Als je jouw cadeaubonnen wilt verkopen, zijn er tal van sites die ze van je kopen en je een percentage van hun waarde geven. Sommige plaatsen verhogen hun prijzen rond feestdagen of tijdens andere piekmomenten om te winkelen. Die cadeaubonnen kunnen op bepaalde momenten meer minder waard zijn dan hun nominale waarde. Ga er niet automatisch vanuit dat verkopen altijd beter is, want het is een goed idee om te controleren hoeveel jouw kaarten waard zullen zijn voordat je een aanbieding overweegt.

Ruil de cadeaukaart in voor winkeltegoed

In sommige winkels kun je je ongebruikte cadeaubonnen ook inruilen voor winkeltegoed. Dit is erg handig als je een favoriete winkel hebt waar je vaak iets koopt of als je een bepaald artikel in een bepaalde winkel wilt kopen. Door je cadeaubonnen in te ruilen, kun je met minimale inspanning krijgen wat je wilt. Je hebt de cadeaubon namelijk gratis gekregen. Heb je al besloten wat je met je cadeaubon gaat doen? Als je nog niets in gedachten hebt om te kopen, is het verkopen van de cadeaukaart natuurlijk de beste optie. Zoek dus nu naar een vertrouwde site voor het inwisselen van cadeaubonnen en verkoop de cadeaubon meteen!

 

Add a Comment